1 mars 2016

3-0 blev bara 3-2 idag

Växjö Lakers väg till direkt kvartsfinalplats fortsätter. Kvällens match blev åter onödigt spännande. Tydligen kan Lakers inte hantera en ledning med 3-0. Efter en dålig första period kom Lakers mål i tredje perioden, 1-0 på en rejäl målvaktstavla från Ersberg. 2-0 och 3-0 gjordes på 22 sekunder efter att Mattias Tedenby fått 5 min+matchstraff på grund av huvudtackling. Dock återkom HV71 i tredje perioden och när HV gjort 3-2 blev publiken orolig med tanke på lördagens match mot Rögle där 3-0 blev 3-3.  Men denna gång lyckades Växjö hålla undan. Frågan är om Växjö lyckas knipa sjätte platsen, lagen som slåss om plats sex vinner också, och att Färjestad förlorar mot ett Rögle imorgon är nästan  ett måste för att chansen skall finnas för Växjö. Idag var det heller inte fullt i Vida utan "bara" 5423 besökare. Första gången på länge som Smålandsderbyt i Växjö inte fyllt arenan till sista plats. Har Växjöpubliken för stora krav efter förra säsongens segertåg?
I Tingsryd och den första allsvenska finalen blev till en seger över favoriten AIK med 3-0. Nu har Tingsryd två bortamatcher på Hovet så om Tingsryd inte tänker vinna med 3-0 i matcher också blir det en ny match i Nelson Garden Lada på måndag igen.
Karlskrona förlorade åter i förlängning efter att ha haft ledningen med 2-1 mot seriesegraren Skellefteå. Så frågan är blir det Tingsryd eller AIK som Karlskrona får möta för att försöka kvala sig kvar i SHL. Spänningen stiger.