8 mars 2016

Luleås chock

Kvällens hockeymatch mellan Växjö Lakers - Luleå innehöll allt som en match skall innehålla.  Det började bra för Växjö med att i första perioden rycka ifrån och göra 2 mål. I andra blev det lite mer jämnt men efter 36 min kunde Lakers göra 3-0. Och 3-0 måste var det mest otursförföljda resultat Växjö kan leda med för på senaste tid har Växjö nästan alltid tappat en 3-0 ledning. Inget undantag ikväll, redan 16 sekunder efter 3-0 målet reducerade Luleå och publiken började sucka med tanke just att leda med 3-0. I sista perioden kom så kallduschen när Luleå både gjorde 3-2 och kvitterade till 3-3, samtidigt som Djurgården ledde på Hovet. Två poäng skulle inte räcka till kvartsfinal och hemmapubliken satt bara och väntade på att Sam Hallam skulle får en möjlighet att plocka ut målvakten. Då händer det som jag trodde var omöjligt, när 1.17 återstår tar Luleå ut målvakten och ger Växjö en fördel. Anledningen kan möjligen vara att nå tredje plats för att slippa Färjestad i kvarten. Luleå har nämligen förlorat alla matcher mot Karlstadslaget denna säsong. Denna chans försatte inte Växjö utan när 30 sek återstod satte Sakari Salminen pucken i öppen Luleåkasse. Då utbröt årets jubel i Vida Arena. Växjö klart för kvartsfinal mot Linköping. Här har Växjö fördelen med att ha ett övertag genom att ha vunnit 3 av fyra matcher denna säsong. Linköping har som bättre placerat lag hemmafördel och kvartsfinalserien börjar den 17 mars i Linköping. Publiken idag var 5258 åskådare vilket betyder att bara matchen mot HV71 den 31 oktober 2014 fyllde arenan till sista plats denna säsong. Säsongen 2013/14 var det lapp på luckan alla tre gånger HV71 besökte Vida arena. För övrigt var publiken i snitt 33 personer mindre per match i år.
Till sist så blir det ingen kollision på torsdag utan Växjö Vipers kan utan konkurrens spela sin första kvartsfinalmatch mot Dalen från Umeå i Fortnox.

Nej det blev 4-3 till slut och en sjätte plats för VHL
I morgon har bonndjävlarna från Tingsryd chansen att slå ut AIK i sista allsvenska finalmatchen på Hovet i Stockholm. Inte vågar jag tippa men AIK har nog ett litet övertag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar