4 mars 2016

Bandy blev det idag

En fin fredagskväll gick resan till Åby för att kolla matchen mellan Åby och Derby/Linköping i kval till allsvenskan. Jag har varit lite dåligt med att kolla på bandy i vinter men ibland måste man bara. Vädret var utmärkt noll på termometern och alldeles vindstilla. Åby började bra med att ta ledningen och i halvtid stod det 2-2 efter att Derby gjort två mål på hörna. Men i andra halvlek tog Derby över och tog ledningen åter igen på ett hörnmål. Derby verka vara effektiva på att göra mål på hörna. Derby fortsatte och ledde tidvis med två mål och Åby fick jaga. Tyvärr gick det inte för Åby utan Derby vann till slut med sex mål mot fem. Och detta får  objektivt sägas vara rättvist, Derby var lite bättre än Åby. Så Åbys chanser till att ta en allsvensk plats tog nog slut ikväll. Möter Örebro på söndag ett lag som Åby fick oavgjort i andra matchen i kvalet. Jag tror inte att Åby rå på Örebro i sista hemmamatchen för säsongen. Det blir en uppgörelse mellan Derby och Örebro om vem som spelar i allsvenskan södra nästa säsong.
Här gör Åby 4-5 men närmre kom inte Åby.

I kvällens övriga sport kan noteras att HIF Karlskrona i handboll gjorde som vanligt dvs. ledde med tre mål 23-20 när 15 min återstod av matchen men sen lyckas tappa allt och lite till mot Lugi. Förlust med 27-30 så det blir nog kval även om sex omgångar återstår.

På hockeyfronten tog Färjestad ikväll en seger mot Brynäs vilket gör att när två omgångar återstår så ligger Växjö Lakers på sjätte plats men har allt i egna händer. Möter i morgon Frölunda som har en ohotad andra plats. Detta ger väl Lakers en viss chans att vinna och det behövs för att hålla Djurgården bakom sig och få en direktplats till kvartsfinalen.

Och så gick Öster på en riktig mina idag. Superettanlaget Åtvidaberg vann med 5-0 i tipshallen. Kanske en behövlig förlust?

För att inte sitta inne framför data och TV blir det troligen ett besök i Fortnox Arena i morgon för att se om Växjö Vipers på egen hand kan ordna en fjärde plats för att få hemmafördel i kvartsfinalen.

Ha en bra helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar