16 mars 2016

Vipers i brygga

Under earth week i Växjö verkar ljuset slockna för Växjö Vipers. Gårdagens match var troligen spiken  kistan. Att Vipers skulle kunna vinna fyra matcher i rad varav två i Umeå ser jag inte som troligt. Med en skadad André Andersson ökar inte chanserna. Men det skulle inte förvåna mig om Vipers vinner på fredag i Umeå mest för att man kanske är lite förbannade och att Dalen omedvetet spelar lite sämre i tron att detta fixar vi. Frågan är varför Vipers tappat i kvartsfinalspelet. Lite otur naturligtvis men även orutin. I gårdagens match var minst ett mål billigt, onödiga utvisningar skall man akta sig ifrån. Skillnaden mellan gårdagens match och de två tidigare var att Vipers låg under i målprotokollet i hela 58 min och 38 min. Tidigare matcher har man både lätt och haft oavgjort. Att tappa matchen mot Dalen senast i Umeå tyder på orutin. Förhoppningsvis kommer laget att nästa säsong att bli bättre och då komma längre i slutspelet.
Ljuset släcktes även för Tingsryd igår, men laget har gjort mer än man förväntat sig. Tingsryds chans till SHL kval hade varit att vinna över AIK, i matcherna mot Leksand tröt motivationen mot ett lag i framgång.
I morgon är det sedan dags för första kvartsfinalmatchen för Växjö Lakers mot Linköping. Många experter på hockey ger här Lakers en god chans att vinna denna serie. De tror jag med men då måste laget spela bättre än de gjort under grundspelet.
Och glöm nu inte att tända lamporna på lördag mellan 20.30-21.30 som en protest mot Växjö kommun påbud. Undra om dom själva tänker släcka kommunhuset i år? Bild från förra året.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar