2 mars 2016

Gatubelysning

Jag kan bli mer eller mindre förbannad över vissa saker i denna kommun som heter Växjö. Detta med Earth Week och Earth hour som den kommun verka gilla, kan man inte syssla med viktigare saker? Vad som gör mig upprörd är Julia Ahlrot med den fina titeln miljöstrategisk gruppchef som idagens Smålandsposten säger om att släcka gatubelysningen "anser inte kommunen att det finns en förhöjd risk med att släcka gatubelysningen." men sedan fortsätter  "har kommunen även utökat informationen till allmänheten för att minska riskerna". Förlåt men om det inte finns någon risk att släcka gatubelysningen varför skall man då informera om att minska riskerna??? Vilket ben står Julia Ahlrot på?? Är detta också vad trafikingenjörerna anser och varför har vi då gatubelysning? Och varför bråkar kommunen med Trafikverket om några lyktor i Bramstorp, det finns ju inga risker.
Som jag ser det har vi gatubelysning för att minska eller förhindra olyckor och då skall inte dessa släckas en lördagskväll bara för att Växjö vill få uppmärksamhet. Kan någon sätta stopp för Växjös tokerier snart.
Det finns fler saker i Växjö som mest är fina ord men lite handling. I december deklarerade kommunen att Arenastaden skulle bli bilfri. Frågan är om projektledaren Mikael Johansson varit där när Växjö Lakers spelar match? Tala om bilar på området, dessutom så är det inte bilförbud på området för kommer jag från parkeringarna öster om Myresjöhus arena så finns det inga förbudsskyltar eller hinder, däremot en skylt som säger att det är gångfartsområde. Samma ska här vad gäller förbud eller inte??  Som sagt åter Växjö i ett nötskal.

Arenastaden en januarikväll när Lakers spelar, och det är värre idag sen bygget kom igång.

Till sist att Växjö Lakers ligger på samma poäng som Färjestad är både sant och osant. Sant så länge Färjestad inte spelat sin match i omgång 49 och för Växjö Lakers skulle det naturligtvis vara bra om det var sant även efter kvällens match.

2 kommentarer:

  1. Intressant att man kan bli förbannad på en timmes nedsläckning av gatubelysning. Andra kanske ser det som en viktig symbolhandling för att få människor att tänka på miljön, miljöförstöring och barnbarnens framtida möjligheter. Angående riskerna kanske hon menade att tack vare den information som gått ut minskade riskerna med släckningen till något som inte medför extra risk :-)

    SvaraRadera
  2. Ja förbannad var kanske så bra att skriva men jag tycker fortfarande att detta med att släcka är dåligt. Elen i Sverige är miljövänlig idag. Och kommunen borde ägna sig åt andra och viktigare saker.

    SvaraRadera