27 mars 2016

En fin påskdag.

Efter många missar och bra målvaktsspel från Linköpings sida lyckade till slut Växjö att kvittera till 1-1  drygt två min för slutet när Växjö tagit ut målvakten. Efter 4,11 i första förlängningperioden lyckades sedan Lakers slå in kvällen vinstpuck som tar laget till semifinalspel mot Skellefteå. Kvällen match var helt annorlunda än mot fredagens. Linköping verkligen ville få till en sjunde match, men Lakers spelade bra. Att det bara blev sammanlagt tre mål får tillskrivas två bra målvakter men även detta med slumpen. Vissa dagar går pucken i mål andra dagar utanför mål och idag var det utanför för bägge lagen till slumpen gjorde att Lakers Robert Rosén i fjärde perioden fick in pucken bakom David Rautio och förpassade Linköping till semestervila. Utklassningen av Växjö i första matchen kanske inte var så bra, Linköping blev kanske lite för säkra att vi fixar detta då man även lyckades vinna första bortamatchen i Växjö. Men Växjö skall aldrig räknas ut och på nått sätt bröt Linköping ihop efter tredje matchen när man förlorade hemma.
I semifinalen möte Lakers Skellefteå, som kanske inte är helt bekväma med att behöva möta Växjö. Det skall inte förvåna mig om det blir sex eller sju matcher här.
Även kvällens andra kvalmatch sluta lyckligt med att Karlskrona får spela ett år till i SHL. Slog ut AIK i en match där energin måste har försvunnit för AIK. AIK fick chansen spela 5 mot 3 i fyra minuter när Karlskrona ledde med 1-0 utan att skapa en enda rejäl målchans. Sedan kan jag som en del menar att det inte är rättvist att ettan i allsvenska först skall behöva spela sju matcher mot tvåan för att sedan spela sju matcher mot SHL-laget. Jag skulle gärna se att den gamla kvalserien togs tillbaka med två lag från SHL och fyra från allsvenska i en tio matchers serie. Nu är det bara för HIF Karlskrona att också försöka kvala sig kvar i handbollens elitserie.