31 okt. 2015

HV71 bäst i Småland

Många håller nog inte med då Växjö Lakers trots kvällens förlust ligger nio poäng före HV71 i tabellen. Men ser man till de två matcher lagen spelat mot varandra  denna säsong så har HV71 vunnit båda matcherna. Kvällen match kommer inte att gå till historien bägge lagen radade upp missar eller så  var målvakterna bra. Det verkade som lagen redan tagit ledigt då det nu blir ett tio dagars uppehåll under Karjala Cup. Bägge målen kom i första perioden och Lakers mål när man hade en man utvisad. Alexander Johansson utnyttjade ett misstag från en HV spelare som tappade pucken vid Växjös blå och satte fart mot HV-målet och lyckades överlista målvakten. Drygt fyra minuter senare kvitterade HV71. Sedan blev det inte fler mål under ordinarie tid och förlängningen. Men det var  många chanser till mål som bägge lagen missade och/eller bägge målvakterna spelade bra. Jag kan tycka att Växjö överarbetar spelet, vågar inte skjuta och sedan rinner chansen iväg. Och ikväll fungerade inte powerplay spelet och när HV71:s O´byrne satt i båset så var det HV som hade flera klara målchanser. Ett svagare PP spel från Lakers sida går nog inte att hitta, skärpning. Och för att gnälla lite till, börjar lördagsmatcherna alltid 18.42 så borde man annonsera detta och inte kl. 18.30. Man borde ha rätt att veta vilken tid en match skall börja. Skall det vara så svårt. Till sist var det utsålt i Vida för första gången denna säsong 5750.
För övrigt lyckades faktiskt Karlskrona vinna på straffar över Djurgården trots att man låg under med 2-4 i tredje periodens början. Starkt att hämta upp och sedan vinna, tråkigt att jag bara kunde se de första två perioderna, för att sedan åka till Vida. Det var andra vinsten över Djurgården i år, det enda lag som KHK vunnit över givit laget 5 av de 7 poäng man hittills skrapat ihop. För HIF Karlskrona i handboll går verkligen dåligt, förlust idag hemma mot Hammarby. Dags för nya tag. Aranäs borta i nästa omgång blir en måstematch för Karlskrona.

1-1 efter fyra perioder.

Kiiskinen missar straffen som gör att HV tar extrapoängen.