9 okt. 2015

Inga mål ingen vinst

Lakers kunde inte i det andra av tre möten mot Djurgården under en vecka vinna matchen. Trots ett mycket bra spel i första perioden med många målchanser fick inte laget in pucken i mål. Varför? Ja en kombination av otur, oskicklighet och en utmärkt bra målvakt. I början av andra perioden tog Lakers ledningen och nu trodde man att allt skulle gå vägen. Men VHL tappade gnistan och DIF spelade upp sig så DIF kunde kvittera och sedan när 15 sekunder återstod av andra perioden ta ledning när VHL hade en spelare utvisad. I tredje kom sedan raset när DIF snabbt gjorde två mål i början av period tre varav ett mål på straff. Dock lyckades VHL reducera tjugo sekunder efter 1-4 målet men sedan klarade DIF anstormningen i sista halvan. Publiken uppgående till 4447 personer (årets näst sämsta publiksiffra i Vida i år) började så smått lämna arenan vid 1-3 och 1-4. Jag förstår dom. Något måste göras innan paniken sprider sig i laget.
Till glädjen i den kronobergska hockeyn ikväll var Tingsryds vinst borta mot Pantern med klara 5-1. Och då måste jag ju bli lite ironisk, kan man se fram mot kval till SHL mellan Tingsryd och Växjö Lakers när våren kommer?
Sedan kan jag bara tycka synd om Karlskrona, som bara förlorade med uddamålet mot Skellefteå i torsdags.

Och sedan till dagens sorgliga händelse när DÖ dog sörjd av ? saknad av ?
Men politik tar vi en annan dag, i ett annat inlägg.