17 okt. 2015

Grattis J-södra

Först vill jag gratulera Jönköpings Södra till den allsvenska platsen nästa säsong. Det gör att jag måste utnämna Jönköping till Småland idrottsstad nr 1 när man nu har lag i högsta serien i de bägge stora sporterna fotboll och ishockey. Det blir den femte staden som har detta i dag.

För Lakers har veckan varit tämligen bra med övertidsvinst i torsdags mot Örebro och vinst över Rögle på lördagskvällen i Vida arena. Även om man nu har vunnit två matcher så är spelet ännu inte på topp. Eller så har alla motståndare för bra målvakter. Ok idag blev det i alla fall två mål i spel 5-4, en framgång. Men fortfarande är det 5 poäng upp till plats sex som kan bli 7 poäng om Örebro vinner sin hängmatch på söndag. Kommande vecka är det dags för en Norrlandsutflykt med match på tisdag mot förra säsongens finalmotståndare Skellefteå, som troligen vill ha revansch.På torsdag möter Lakers ett poängjagande MoDo. Som tur är har Noah Welch ännu inte anslutit till MoDo. Hur många poäng blir det här och sedan kommande lördag är Brynäs gäster på Vida. Inget lätt program, men så skall det vara. Publiken sviker fortfarande ännu en match med bara 4589 åskådare, det är bara premiärmatchen mot Luleå som dragit mer än 5000 åskådare, 5209 för att vara exakt.

Karlskrona går det dåligt för både i hockeyn och handbollen. När det gäller handbollen verkar HIF har stora svårigheter att hålla ett övertag. I onsdags ledde man över topplaget Ystad med 4 mål när 15 min återstod, men förlorade till slut. Och det var tyvärr inte första gången man tappat på slutet. När jag hinner brukar jag kolla handbollen på TV4 play där matcherna visas med hjälp av en kamera, billighetstv. Växjö Vipers senaste hemmamatch visades på webben med fyra kameror.

Till sist lite politik, man kan fråga sig hur det skall gå för Sverige när inga partier är beredda på att göra kompromisser. Tyvärr gynnar väl detta bara ett parti.


Nej det blev 3-1, sista pucken passerade mållinjen efter slutsignalen.
 



1 kommentar: