4 okt. 2015

Handboll i Karlskrona

Helgen i Karlskrona avslutades med besök på handbollsmatchen i elitserien mellan HIF Karlskrona och Lugi från Lund. Lugi har varit med i högsta serien sedan 1959 står det i programbladet som delades ut vid matchen, men när jag kollar så är det flera år på 60-talet Lugi inte spelar i högsta serien. För HIF Karlskrona är det första året i högsta serien. Föreningen hette tidigare Hästö IF men ändra namn för att sponsorer skulle hjälpa laget till elitserien.
Handbollen har alltid varit stor i Karlskrona och IFK Karlskrona låg många år i högsta serien under 40 och 50-talet, med två guld som bäst. På femtiotalet spelades matcherna i flottans idrottshall Sparre, alltid svårspelad för motståndarna. Så senast jag var på handboll i Karlskrona var troligen 1960 eller 1961. IFK Karlskrona åkte ur handbollens högsta serie 1961 samma år jag flyttade från Karlskrona. Senast IFK låg i högsta serien var 1994/95, sedan dess har det inte spelats elithandboll i Karlskrona. Detta år fick Karlskrona två elitlag, ishockey och handboll och båda lagen spelar i arenor som inte motsvarar dagens arenor. Karlskrona idrottshall invigdes 1961 och då var det ett lyft jämfört med Sparre. När jag idag besökte idrottshallen så förstår jag att HIF vill ha en ny hall till och med Teleborgshallen i Växjö är bättre men så är den runt 20 år yngre.
Om matchen ja Karlskrona började bra och tog en fyramålsledning i slutet av första halvlek men Lugi tog in två mål så det var 13-11 i halvtid. Men tydligen stärkte sig Lugi i pausen och kom ut som ett helt nytt lag så efter 10 min var Lugi i kapp men tappade sedan lite men den sista kvarten  fanns det bara ett lag på planen och matchen slutade 21-26. Så det finns lite att arbeta på för detta var inte första matchen HIF spelat bra i en halvlek men sedan inte orkat slutföra. Så det var ingen bra helg för Karlskronas elitlag. Och så var det faktiskt riktig roligt att se en handbollsmatch live med den närhet som Karlskronahallen bjuder på.
Karlskrona idrottshall och Östersjöhallen

Matchbild från första halvlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar