25 okt. 2015

På resande fot och tack

Jag skriver detta när mindre än en timme återstår av min 68 födelsedag och tackar alla som på facebook grattat mig på 67-årsdagen. Tack alla mina vänner.
I veckan jag varit på resande fot och på tre dagar lyckats med att besöka tre stora flygplatser i Norden. Även om jag slutat på SVT så är jag fortfarande revisor i SVT:s Unionenklubb. Så i onsdag bar det av till Stockholm för revision av första halvåret, och på torsdag vidare till Trondheim där klubbens höstmöte var förlagt på inbjudna av vår motsvarighet på NRK. Så Arlanda var jag på i torsdags. Trondheim är en trevlig stad med mycket gammal fin kultur. Tyvärr var tiden för knapp för större utforskande. Men Nidarosdomen tänkte jag titta in i, men tyvärr det skull kosta 80 kronor för en snabb titt in i domen. Och detta tyckte jag inte det var värt, kan inte förstå att man vill tar betalt för att besöka Guds hus. Var det inte Jesus som drev ut månglarna ur templet i Jerusalem, tydligen flytta dom till Norge istället. På fredagen var det också lunch i TV-tornet i Trondheim och studiebesök NRK. NRK är ju både ett radio och TV-bolag och därför diskuterade vi lite om likheter och olikheter i våra länder. Jag tycker det är hör tid att vi åter blir ett bolag i Sverige, vilket skulle stärka oss framförallt regionalt. Ur TV-synpunkt liknar kontoret i Trondheim mer Malmö/Göteborg eftersom man gör både nyheter och program. Till slut lite skojig kuriosa, på SVT arbetar många på vaktlista även om det egentligen heter produktionsarbetstid, men vaktlista är en gammal benämning. Men på NRK:s nyheter heter redaktören Vaktchef. det fanns på tavlan både morgonvaktchef, kvällsvaktchef m.fl. Något för oss, dagens vaktchef  Cecilia Broke.
På lördagen dags för återfärd till Växjö med flyg från Trondheim över Oslo (Gardemo) till Köpenhamn (Kastrup) och tåg till Växjö.
Nidarosdomen i Trondheim

Vy över Trondheim från TV-tornet

Kontrollrum för regional nyheter i Trondheim

Väl i Växjö var det dags för hockey i Vida arena. Det har ju senaste veckan gått bra för Lakers med övertidsvinst borta mot Skellefteå  och vinst mot MoDo i torsdags. Även i kväll visade Lakers rätta takter och grundlade i första perioden kvällen femte segermatch i rad. 5-2 till Lakers och det var kanske klappornas återkomst till Vida som gjorde att laget spelat bättre och roligare hockey, för visst blir det mer tryck med pappersklappor istället för enbart handklapp. Dags att komma ihåg öronpropparna till nästa hemmamatch på torsdag mot Färjestad. Publiksiffran var 5176 årets näst bästa, bara 33 färre än i premiärmatchen mot Luleå. På Alla helgon dag måste det väl bli fullsatt när HV71 kommer på besök. Men först returmöte borta mot Brynäs på tisdag.

Lakers lakejers protest mot att klappor gjort entré i Vida igen.
I övrigt går det betydligt sämre för Karlskrona i både hockey och handboll, inga segrar den senaste veckan. För handbollslaget blev det nästan utklassning mot Alingsås och inte mycket bättre mot Malmö. Nu får ni allt rycka upp er i Karlskrona.
För Tingsryd börjar det hacka lite förlust mot bottenlaget Sundsvall men ikväll blev det vinst över Asplöven.
På gräsrotsnivån så lyckade Braåsgymnasterna kamma hem 3 stycken andra platser i lördagens gymnastiktävling regiontrampettern i Teleborgshallen, I en av klasserna vann i alla fall Karlskrona en seger vilket jag kan tycka var roligt.

Och så har lördagen övergått till söndag innan detta blev klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar