29 okt. 2015

Det går bättre

För Växjö Lakers går det nu bättre. En 1-0 seger borta mot Brynäs i tisdags och på torsdagskvällen en 5-1 seger mot Färjestad. Första perioden mot Färjestad var den bästa jag sett i årets SHL. Det börjar bli lite stil på laget nu. De två andra perioderna var väl inte lika bra men fullt godkänt. Att Färjestad inte lyckades gör något mål när man i andra perioden fick chans att spela 5 mot 3 i hela två minuter kan Färjestad inte var nöjda med. Detta med en spelare för mycket på isen är ett lotteri. Nu kan jag inte regeln exakt men någonstans läste jag att en spelare inte får träda in på isen förrän den andra har lämnat isen. Om de är så så borde det vara 10 dubbelt fler utvisningar för denna förseelse. För det mesta brukar det vara sex och till och med sju spelare inne ibland utan att domarna gör något. Men jag skall kolla lite bättre hur regelboken säger om detta. Ikväll fick först Växjö en utvisning på grund av detta och sedan var ju domarna tvungna att hitta en för Färjestad också. Nästa match är hemma mot HV71 på lördag, och då borde väl säsongens publikrekord slås som fortfarande är från premärmatchen mot Luleå, idag var det 5121 åskådare tredje bästa för i höst. HV förlorade bägge matcherna denna vecka och är nog sugna på en vinst innan SHL gör 10 dagars uppehåll för landskamper i Karjala Cup kommande vecka. Blir troligen en bra match på lördag i Vida.
Lite mer kuriosa så tyckte domarna att det var för mycket vatten på isen på ett ställe innan period två skulle började. Dags för ismakarna att kolla kylan i rören så publiken slipper vänta på nedsläpp.
I övrigt så får Karlskrona inte till det både i tisdags och idag jobbade man upp 2-0 underläge till 2-2 men sedan orkade laget in fullfölja. Tyvärr så blir det nog kvalspel för Karlskrona framåt vårkanten. I allsvenskan jobbar Tingsryd på och lyckades i sista minuten få oavgjort mot Mora i onsdags och vann sedan på straffar. På fredag spelar Tingsryd mot gamla storlaget Leksand, en match som tyvärr inte sänds avCmore i broadcast utan bara på Cmore play.
Ha en bra allhelgonahelg och bli inte skrämda av Halloween en företeelse jag tycker vi inte borde ha tagit till oss i Sverige och som handlarna försöker exponera för att kunna lura på barnen konstiga kläder.
Här har vattnet inte fryst

Till slut fick ismakaren avbryta kafferasten och komma in med skrapan

Trötta Lakersspelare efter slutsignalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar