29 jan. 2016

Sociala ungdomar, nej tack enl. EU

Idag har politikerna kommit till en ny lägsta nivå. Hur dum kan en politiker bli utan att tänka. Nu skall barn/ungdomar hindras från att använda sociala medier innan dom är 13-16 år gamla. Kan jag från dessa välutbilda politiker få följande svar. Hur skall denna lag genomföras. Visst på pappret kan man skriva en lag men vem skall övervaka lagen. Jag kan upplysa om att Facebook redan har en 13 årsgräns och det är ju hur dumt som helst för ingen kan kollar vilken åldern barnet skriver när hon/han skaffar kontot. Jag ser att många är kritiska till denna lag, men varför ställs inte fråga om hur lagen skall övervakas. Skall det inrättas en ny myndighet för detta. För inte skall vi väl ha lagar som bara gäller på pappret. Ingen har vad jag sätt ännu berättat hur lagen skall övervakas och det är tyvärr lite tråkigt att våra journalister inte en orkar ställa denna fråga. Barn/ungdomar är klokare än våra politiker och kommer naturligtvis veta hur man skall göra om man inte får tillstånd av sina föräldrar. Om ett barn nu skaffat ett konto utan föräldrartillstånd, vad blir straffet? Vem skall straffas barnet eller föräldrarna, och barn under 15 kan inte straffas idag. Nej nu är det dags att politikerna i Sverige börjar ryta till mot EU:s alla dumheter. EU verkar ju idag vilja bli det land George Orwell beskrev i romanen 1984. 
Och nu alla verkar borgerliga politiker hittat ett nytt sätt att kritisera regeringen. Om en regeringsmedlem råkar nysa anmäl denna till KU. Lite överdrivet men just nu verkar KU anmälan vara på modet. Men  AK Batra varför ställer du inte ett misstroendevotum mot regeringen. Du kommer ju att vinna och få regeringsmakten och den vill du väl ha? Eller är du rädd? Och Stefan Löfven varför kastar du inte ut (MP) ur regeringen? Du vill kanske regera till varje pris. Min analys är att (M) inte vill regera för då kommer partiet att minska vid nästa val. (S) sitter i en rävsax att regera vidare med (MP) gör att partiet inte kommer att få regera vidare efter nästa val. Och detta vet naturligtvis Löfven. Så idag har vi ett land där ingen egentligen vill bilda regering för att få bästa möjliga position vid nästa val.

Till slut lite om Lakers kräftgång. Ja inte är det stabilt men trots allt lite hopp finns det ju. Stundtals hyggligt och till och med bra spel men spets saknas och tur. För naturligtvis måste laget få lite mer tur då många puckar går i stolpe eller precis utanför. Men man kanske i år bara är det mittenlag som får slås om sjätte platsen.
Även Vipers slås i mitten om att klara kvartsfinalplats, på lördag spelar man nästa viktiga match mot AIK borta. Vinst ger lite större trygghet, förlust då ligger man sämre till även om man kommer att vara bland de 8 första tack vare bra målskillnad +20. 
Och snart börjar handbollens elitserie igen och HIF Karlskronas kamp mot att slippa kvala.
Ha en bra helg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar