1 feb. 2016

Dagens nit

Idag blev det stort signalfel på höghastighetsbanan i Kronobergs län. Inga tåg kommer att stanna i länet. Kommunalråden i Ljungby och Växjö kan gråta tillsammans. Tågen skall gå genom Ljungby kommun men det blir ingen station så kommunalrådet kan stå där och titta på tåget när det rusar förbi och jubla lika bra som de gjorde i Nyheterna SVT Småland. Och Växjö ja där får man väl nu satsa på sin flygplats för snabba förbindelser. Å andra sidan kanske banan till Värnamo skall rustas upp och då får ju kommunen kontakt med hhb. Bo Frank har idag vaknat från sin dröm och upptäckt att detta är ett projekt för storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Nej det skulle troligen vara bättre med en upprustad vanlig järnväg på fler håll.

På hockeyfronten meddelar nu Lakers att en frälsare skickas till Frölunda (Joey Crabb) och en ny hämtas från Finland som heter Sakari Salminen men som senast ha spelat i Schweiz, Fribourg och där gjort 10 mål och 15 assist på 43 matcher. Till skillnad från Crabb som på 31 matcher lyckats sitta i utvisningsbåset i 60 min (en hel match) så har Salminen bara 10 utvisningsminuter på 43 matcher. Så kanske en som håller sig på isen i alla fall. Och senast gick det vägen för Lakers en seger över Rögle och åter över kvartsfinalstrecket. I morgon åter dags för en kamp mot Skellefteå på Vida arena. I övrigt så har Karlskrona vaknat till liv, dubbelt upp mot Örebro dags att ta upp kampen om 13 platsen och få ett lättare kval.
För Vipers är det värre, att tappa en två måls ledning visar att i innebandy kan allt hända men Vipers håller ännu en åttondeplats på bättre målskillnad än AIK.
Och åter dags för elithandboll efter EM uppehållet, HIF Karlskrona möter Sävehof borta på onsdag. Sex omgångar återstår och skall Karlskrona slippa kval, fyra lag slås om att slippa kval men bara ett lag kommer att vinna denna strid.

Snabbtåg modell äldre.

2 kommentarer:

  1. Finns det något som heter lättare kval.

    SvaraRadera
  2. Kanske varför skulle annars lag 13 i SHL möta segraren av kvalserien??

    SvaraRadera