6 feb. 2016

En kort sportuppdatering

Det får bli ett liten kort rapport nu på lördagskvällen så ni vet att bloggen lever. Och det blir bara om sport. Lakers lyckades ju besegra Färjestad i kvällens match med uddamålet. Detta inför säsongens näst bästa publiksiffra 5527 åskådare. Att notera är att under säsongen är det på lördagar Lakers har flest åskådare. Fem lördagsmatcher toppar publikligan i år innan en torsdagsmatch tar sjätteplatsen. I tabellen ligger Lakers på åttonde plats med 5 poäng upp till sjätteplats som ger direktplats till slutspelet. Börjar bli lite bekymmersamt att ta sig dit men trots allt återstår det 10 omgångar efter det landslagsuppehåll som det nu blir fram till den 16 februari då Lakers tar emot Djurgården på sjundeplatsen och tre poäng bättre än Lakers samt bättre målskillnad än Lakers. För övrigt så möter Färjestad-Örebro och HV71-Brynäs. Dvs. lagen på plats 5-10 möter varandra i den 43 omgången. Så om Lakers, HV71 och Örebro vinner så är kampen om 5-6 plats åter jämn.
För Tingsryd går det nu lite trögare, bara en poäng på de två senaste matcherna. Kan det bli en strid om andraplatsen i allsvenska? 13 poäng skiljer ner till Oskarshamn på tredjeplatsen med sju omgångar kvar.
Noterbart från dagen i övrigt är att även stora favoriter kan fällas. Idag fick det svenska bandylandslaget känna på finsk sisu. Så där gick den VM drömmen i kras. Ett annat svenskt landslag håller just nu på med VM-kval och där går det utmärkt bra med fyra vunna matcher och en målskillnad på 87-7. Det handlar alltså om innebandy där även nuvarande mästaren Sverige måste kvala mot ett antal B och C nationer. Landslag där troligen många av våra elitlag och lag under eliten troligen skulle klara av att vinna mot Island och Belgien.
Tack för idag och godnatt!


2 kommentarer:

  1. Att Sverige fick stryk av Finland måste väl vara ett handhavandefel??? Som Blekingebo har jag andra lag att hålla koll på...Hälsn. Team Ene..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som infödd sillastrypare så har jag en viss kärlek till Karlskronalagen som jag tidigare skrivit om. Igår blev det lite sent så jag glömde att nämna att KHK tyvärr förlorade. Men att laget från gnällbältet förlorade två gånger mot KHK var roligt. Ha det bra nere i Norje, tyvärr så är mina kunskaper om den idrotten i västra Blekinge begränsade. //Evert

      Radera