10 jan. 2016

Upp och ner

Det kärvar i den Kronobergska ishockeyn just nu. Tingsryd har förlorat två matcher i rad vilket inte inträffat tidigare under denna säsong. Frågan är om Tingsryd orkar hålla den andraplats man har i serien till slutet och få spela den allsvenska finalen. Tingsryd är 10 poäng före laget på plats tre som just nu ät Oskarshamn. Längre ner finns lag som Västerås och Karlskoga som troligen vill mer. Kan bli en intressant streckstrid. 15 omgångar återstår, och AIK leder just nu på samma poäng som Tingsryd men med fler plusmål. För Troja/Ljungby som kämpar för att ta sig tillbaka till hockeyallsvenskan går det också lite knackigt för även om man igår lyckades få extrapoängen med sig mot seriefavoriten Södertälje. Kanske är Troja på gång men Södertälje lär vinna Allettan Södra och därmed få en enklare väg till det allsvenska kvalet.
Efter två vinster tog det stopp för Växjö Lakers mot Linköping. Egentligen en match som kunde slutat precis hur som helst. Denna gång studsade pucken inte Lakers väg och några utvisningar för Lakers gjorde sitt till att Växjö förlorade. Sedan kan jag som amatör tycka att domarnivån variera mellan matcherna, ibland kan spelarna smälla på hur hårt som helst utan att domaren gör något. Och i andra matcher verkade man inte ens få peta på motståndaren innan domaren ingriper. Troligen jämnar detta ut sig för lagen under en lång säsong. Skellefteå och Frölunda lär ta de två första plasterna och sedan är det väl troligt att just nu är åtta lag som slås om fyra direktplatser till kvarten. På torsdag dags för nästa hemmamatch mot ett Malmö som troligen kommer att sluta på 11-12 plats men kämpar för att slippa kvala, just nu känns väl inte MoDo på plats 13 som något hot. Sedan blir det upp till bevis för Lakers kommande lördag Skellefteå borta, något att bita i. Lakers vann första matchen i Skellefteå i höstas och alla tre finalmatcher i Skellefteå förra säsongen, ett gott omen?

Senaste innebandymatchen gick Växjö Vipers väg en klar seger mot Karlstad. Men svårare matcher kommer nu och för att behålla en plats till kvarten behövs det nog tas poäng av bättre lag också.

För övrigt har vintern tagit ett litet grepp över landet så jag måste skotta snö då den globala uppvärmningen inte vill ge mig någon hjälp. Ta det lugnt så du inte halkar.

Även små spelare kan göra mål till publikens stora jubel, alla tre puckar satte Noah. Nu kan du köpa mycket godis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar