15 jan. 2016

Facket, politiker och ishockey

Denna vecka har varit en härlig vecka med många politiker och fackbossar som hamnat i skottgluggen så jag blir tvungen att leverera några egna kommenterar.

Att inte fackbossarna lär sig av historien, är det ett utslag av vår skolas dåliga utbildning i samhällskunskap? Nog borde Kommunals företrädare komma ihåg en gammal fackkämpe som hette Hans Ericsson i Transport. Och hur tror dom att man skall kunna dölja oegentligheter i längden. Sedan är det ju tradition att våra fackförbund driver egna kursgårdar i Stockholmsområdet och det är väl en bra kapitalplacering. Dessa kursgårdar är nog värda åtskilliga miljoner. Det är väl skojigt att Kommunal även försökt driva krogverksamhet, tråkigt att dom inte kollar upp vilka dom hyr ut till. Roligt när porrstjärnan som hyrt påpekar att man betalt en bra hyra till krogen. Ibland kanske man får tumma på sin moral för pengar. Det är många som gjort det tidigare.

Mer lokalt så har Radio Kronoberg undersökt ett avtal med Öster om vaktmästarna. Det är väl bra med privatisering det tycker ju Växjös borgerliga politiker. Att man sedan inte följer upp avtalet är väl ingen nyhet, det brukar inte kommen göra i Växjö. Att sedan Öster skulle sluta ett avtal utan att det skulle ge någon vinst kan jag ju aldrig tro på. Det är bara politiker som tror att företag bedrivs utan vinst. Det vore ju fel av Öster att inte se till att  företaget ger vinst på ett avtal. Nej sanningen är för Växjös ledning, mer privat vad det än kostar.

Nu till nästa ickeuppföljning i Växjö. Den 18 december gick kommunen ut med ett pressmeddelande om bilförbud på Arenaområdet kan läsas här. Igår när jag var på hockey och gick genom området så fanns det åtskilliga bilar i området. Så frågan är åter igen prata gå bra men verkställa? Växjö i en liten ask.

Och då är vi inne på Växjö Lakers prestationer med en andra förlust på hemmaplan inom en vecka, nu mot ett bottenlag i SHL. När jag är snäll brukar jag säga att pucken inte alltid vill studsa rätt. Men trots allt känns det som om något fattas i Lakers denna säsong. På presskonferensen efter matchen var Sam Hallam väldigt diplomatisk i svaret på frågan om publikens burop efter matchen. Apropå publik var det den tredje sämsta under denna säsong (4445). Har roat mig med att kolla Lakers publiksiffror denna säsong. De största publiken har man på lördagar vilket gör att föreningen kanske skulle titta på en annan prissättning. Nu är det samma pris på vardag som på lördag. Fast jag tycker också att man skall ha ett lågt pris på lördag för familjer, en svår ekvation. På lördag är dags för Skellefteå borta, ett Skellefteå som förlorade mot Luleå senast och vill kanske bjuda till bättre. Å andra sidan brukar Lakers vinna i Skellefteå.

På innebandysidan så är det upp och ner för Vipers, uddamålsvinst mot Falun och dito förlust mot Pixbo senast. Det är tajt kring slutspelsstrecket 7 lag som troligen slåss om 5 platser, 6 poäng skiljer mellan lag 4 och lag 10. Nästa match på söndag hemma mot Storvreta en så kallad sexpoängsmatch, Storvreta har 31 poäng på plats fyra och Vipers 28 poäng på plats sju.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar