8 dec. 2015

December är här

Så är vi inne i julmånaden och bara två veckor till julafton. På hockeyfronten fick Karlskrona HK inga poäng i dubbelmötet mot Växjö Lakers. I lördagens match tog KHK ledningen tre gånger men fick till slut fick VLH in sitt segermål när mindre än två minuter återstod av matchen. Att KHK kommer att få kvala för att vara kvar i SHL är väl ett troligt scenario trots att halva serien återstår. För VLH återstår två svåra bortamatcher innan juluppehållet. Frölunda som nu går bra blir en bra värdemätare på torsdag vilka kvaliteter Växjö har och inte blir det lättare på lördagen mot Djurgården, som senast vann över Skellefteå.

Växjö gör här segermålet 4-3.
HIF Karlskrona får nu börja vinna, igår slog bottenkonkurrenten Ricoh Redbergslid med uddamålet och puttade ner HIF till en kvalplats med ett måls sämre målskillnad. På torsdag möte HIF just detta Ricoh borta. Med tanke på att HIF fick storstryk mot Redbergslid så kan man vara orolig men även en handboll är ju rund. Men denna match måste vara en av de viktigaste för Karlskrona att vinna för att slippa kvalspel.

Till sist lite tyck om höghastighetståg. Det visar sig nu att detta bygge kommer att bli ännu dyrare. Även om denna utredning kanske inte kostar så mycket så är väl risken att den kommer att hamna i en låda. För snart måste väl även staten inse att dagens järnväg först måste fungerar även om det råka blåsa lite. Om varje liten storm skall stoppa stora delar av tågen i Sverige är det väl hög tid göra något åt detta. I alla fall borde väl stambanorna fungera i lite stormväder, skulle inte dessa banor trädsäkras?
Och sedan kommer visst höghastighetsbana i Småland att byggas sist, så det kanske inte är så viktigt med höghastighetståg mellan Malmö och Stockholm.

Själv tar jag tåget till Stockholm på torsdag bland annat för att kolla in matchen Djurgården - Växjö på Hovet. Skall bli roligt, tror att jag i min ungdom såg en match på Hovet. Väderprognosen lovar ju bra väder så tåget skall nog fungera.
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar