26 dec. 2015

En poäng bättre än ingen

Ikväll startade ishockeyn igång efter landskamps och juluppehåll. Tyvärr så blev det ingen vinst för Växjö Lakers mot MoDo utan förlust på straffar. Som vanligt gjorde motståndarna första målet i period ett. Och detta kom när Lakers haft många chanser att ta ledningen, men antingen är det otur, oskicklighet eller en motståndarmålvakt i vägen. Mitt i denna press gör så MoDo sitt 1-0 mål på en försvarsmiss i samband med spelarbyten. I andra perioden lyckades dock Lakers på vända matchen till ledning med 2-1. Men vad hände sedan, inte godkänt att MoDo får göra två mål på mindre än en minut i slutet av perioden. I tredje perioden lyckades sedan Lakers kvittera till 3-3 och förlängningen blev mållös. På straffläggningen gjorde sedan MoDo mål på två av sina straffar och Lakers inget mål och då gick extrapoängen till Ångermanlands stolthet. Nu går ju resultaten i övriga matcher Lakers väg varför laget fortfarande ligger kvar på fjärdeplatsen trots att laget bara tagit en poäng på de senaste tre matcherna. På måndag väntar på nytt mycket tufft motstånd i bortamatchen mot Luleå och med tanke på resultaten på de senaste två  bortamatcherna kan jag vara orolig. Dags att bekänna färg om man vill vara kvar på övre halvan av tabellen.
Karlskrona kunde inte rå på Frölunda trots 2-1 ledning efter första perioden, möjligen beroende på underskattning i första perioden för i andra visade tydligen Frölunda vilket av lagen som ligger i serietoppen.
Tingsryd fortsätter att övertyga, innan matchen mot Timrå var en minut gammal så hade laget gjort två mål. När får man se sådana takter från Lakers sida.

I handbollen har HIF Karlskrona imorgon och på onsdag chansen att åter komma på rätt sida om kvalstrecket genom att i dubbelmötet mot seriens bottenlag Drott från Halmstad ta fyra poäng. Gamla storlaget Drott har tydligen tappat stinget.

MoDo:s Victor Olofsson sätter avgörande straff mot Stefan Steen.