23 dec. 2015

God Jul

Så här när 2015 går mot sin slut så borde man kanske sammanfatta året. Visst det har varit ett händelserikt år med många politiker med huvudbry om dagens Europa. Jag konstatera att EU inte är vad många hoppats. Många länder gör som de själva tycker är bäst. Och jag blir alltmer kritisk till EU just för överstatlighet inte fungera i Europa, vi är inget USA. Europas länder är olika och att likrikta detta är övermäktigt. Därför vinner mörka krafter terräng i Europa just nu. Och i Sverige har vi stora politiska problem med partier som av olika själ inte vill eller önskar samverka. Men att reseföretagen skall utföra det som egentligen är en statlig angelägenhet kan jag inte förstå. Om vi vill ha bättre koll på vilka som skall komma in i landet så skall väl detta skötas av polisen och att man upprätta regelrätta gräns- passkontroller om det behövs.

Nu lite mer lokalt gnäll, såg i veckan att Växjö åter skall söka SM-veckan och i Magasinet läser jag att ordförande i kultur- och fritidsnämnden Eva Johansson (C) säger "vår kommun har mycket goda förutsättningar att genomför detta". Hon vet inte ett skvatt om detta eller så försöker hon luras. En förutsättning för att kunna genomföra SM-vecka är att kommun har en 50 meters simbassäng, och det har inte Växjö. Detta var anledningen till att Växjö inte kunde få SM-veckan förra gången kommunen försökte. Att bara försöka söka något igen där ett av villkoren är en 50 meter simbassäng är pinsamt. Eller tänker kommunen fixa en bassäng till 2018? Simningen är ju en av de ledande sporterna i SM-veckan. En gång i tiden fanns det i Växjö en 50 metersbassäng på det som hette Dackebadet, men den lyckades Växjös politiker schabbla bort. Och det som också gör mig besviken är att inget lokalt media har ställt frågan hur det skall gå till utan bara svalt ett pressmeddelande från kommunen. Dålig journalistik, SVT, Smp och SR.

Nu är det jul egentligen skulle man vara snäll, så då till slut en God Jul på er alla, på lördag går abstinensen över, dags för hockey igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar