13 dec. 2015

Göteborg/Stockholm - Växjö 9 - 1

Julledigheten för Växjö Lakers spelare började tydligen efter Karlskronamatcherna. 0-5 mot Frölunda och 1-4 mot Djurgården. Ok varje lag får sina svackor under en lång säsong så jag hoppas Lakers använder tiden fram till matchen mot MoDo på annandagen med att bygga upp självförtroendet. Jag var på Hovet och såg matchen mot DIF och första perioden var bedrövlig, sedan blev det bättre spel från Lakers sida. Faktiskt 1-1 om man ser till period två och tre. Men Lakers har åter svårt att ta till vara PP-spel. 8 min powerplayspel mot DIF och 6 min mot Frölunda utan något mål. Här måste något hända igen, dessutom när boxplay går dåligt nu. Även om det bara var drygt 6000 på Hovet så var det en stämning som inte finns på Vida Arena, och fritt från klappor är det också och de behövs inte heller. Men sedan har ju DIF en lång och anrik hockeyhistoria som Växjö inte har. Och så lyfter man fram sina ungdomar också. Under första periodpausen fick vi se lite hockey från tioåringar som spelade en kort uppvisningsmatch under stort jubel från publiken. Och när lagen kom in för spel stod dom uppställda och klappade med klubborna även när Lakersspelarna kom in. Mycket roliga än den konstiga tävling som Lakers nu har i andra pausen.


För Karlskronaidrotten går det dåligt, KHK:s förlusterna mot Lakers följdes upp med en storförlust mot Linköping och i handbollen förlorade HIF den viktiga matchen mot Ricoh och nu ligger HIF på kvalplats. Ny måstematch mot Skövde på onsdag.

Och så blev det ett klimatavtal i Paris till slut. Och alla var glada och nöjda, och den kritiska journalistiken hade tagit julledigt. Om alla länder tycker detta avtal är toppen så är det troligen kejsarens nya kläder som visades upp men det fanns inget barn som vågade berätta att kejsaren är naken. Och så är det nog med detta avtal också, ingen behöver gör något drastiskt utan kan peka på andra som borde gör mer. Sen kan jag svära i kyrkan och fråga hur stor påverka våra utsläpp har i förhållande till klimatets naturliga växlingar. Istider och värmeböljor har växlat under årmiljoner långt innan människan kunde påverka vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar