30 nov. 2015

November är slut

November en mörk höstmånad. Nu väntar december med all julpynt m.m. Växjö Lakers går på med vinster och en och annan förlust. Kan inte känna att laget har samma styrka som förra säsongen men ännu är inte halva serien spelad. I veckan dubbelmöte mot Karlskrona, som inte riktig håller SHL standard. Trots allt visa man vilja senast mot Linköping borta med att gå från 0-3 till 3-3 och sedan vinna på övertid. Så Lakers får nog kämpa för att få med sig poäng i dubbelmötet.
Tingsryd visar att man vill vara med i toppen trots en förlust mot Västerås så kom man tillbaka mot Vita Hästen och knep extrapoängen. På onsdag är det dags för "seriefinal" när tvåan AIK kommer på besök till Nelson Garden Arena. Cmore verka inte ha någon direkt känsla för allsvenskan, hur kan man strunta i att visa Tingsryd-AIK i broadcast utan visar matchen Vita Hästen-Västerås dagen innan. Jo jag vet att matchen streamas men kvalitén på dessa matcher håller ju sjuttiotals-tv. Och Cmores streamingtjänst är också marknadens sämsta tjänst. När skall Cmore fixa en modern streamingtjänst?

Lite handboll och vad sysslar HIF Karlskrona med. Senast i matchen mot Redbergslid ledda HIF i halvtid med ett mål 13-12 till HIF. Nu är det så att matchen består i två halvlekar när skall man lära sig detta. Mot Redbergslid tappade man tydligen allt i andra. Att bara göra fyra mål på trettio minuter är väl inget annat än en katastrof. Läs mer på Sydöstran om denna match  http://www.sydostran.se/blekingesport/schefvert-som-att-springa-in-i-en-vagg/

Och så har vi inatt råkat ut för säsongens första storm. Så då stod Sydsverige åter igen stilla. Kanske var gudarnas hälsning till klimatkonferensen i Paris som börjar idag.

Och så gjorde jag förra veckan ett besök på Ikea i Älmhult. Vilken kö det blev till julbordet när det öppnade. Är folk galna????

Kö till Ikeas julbord i Älmhult en vanlig onsdag i november.