11 sep. 2015

Sju mål i baken

I veckan har jag varit på två matcher där ett lag har släpp in sju mål. I onsdagskväll på sportfältet i Teleborg möttes Växjö BK och Öster i semifinal i Smålandscupen. Efter alla problem Öster har haft under våren med lag i sämre serier så förväntade förmodligen Växjö BK supportrar på ett nytt under. Men icke nu visade Öster vilka som spelar i en högre division. Efter att BK tagit ledningen och tänt hopp hos supportar så lossnade spelet för Öster och kunde relativt enkelt spela ut BK och vinna med 7 mål mot BK:s enda mål. Och kvällen gick mer Östers väg när Husqvarna besegrade Oddevold i div. 1 södra. Nästa match för Öster i serien är just Oddevold på måndag 14.9 och vinst där gör att man passerar Oddevold och hoppet om kvalplatsen kan leva vidare även om man får hålla Örgryte som favorit. Har svårt att se att Örgryte skall tappa fem poäng, som det skiljer idag. Men det är på hoppet man lever?

Växjö BK - Öster

Nästa lag som släppte in sju mål var Växjö Lakers på torsdagskvällen i en träningsmatch mot Frölunda, ett lag med ambitioner inför årets säsong. Efter 0-0 i första perioden och 0-1 efter andra så verkade Lakers packat ihop för att sova. På mindre än en minut gör Frölunda tre mål mot ett lag som experterna hävdar har seriens bästa backar. Det syntes inte på torsdagskvällen i Vida arena. Vet inte vad Lakers gjorde men det känns inte bra inför premiären nästa vecka. Magkänslan säger att det kan bli problem för Lakers inte för att de kommer att ligga i botten mer att det blir ett mittenlag som får slås om en slutspelsplats. Fast säsongen är lång och spelare kan gå och nya komma. Dessutom vinner man inga matcher i utvisningsbåset, även om domarna kanske inte heller hade sin bästa kväll.
En reflektion om publiksiffran som presenterades som drygt 3000 personer. Vad dom 3000 fanns vet jag inte, troligen hade publikräknarna sett dubbelt denna kväll, det var knappast 1500 på Vida denna kväll. Men troligen hade man räknat med alla säsongskort även om innehavarna inte var där. Så tycker jag man inte skall göra utan man skall presenterar faktiskt antal personer som passerat entrén. Detta gör ju att man kommer att bli skeptisk mot säsongens publiksiffror om klubben inte ändra detta.

Och till helgen är åter allsvenskan i fotboll tillbaka och allsvenskan i hockey börjar, känns som att vädret kan bli sämre så att man inte får dåligt samvete.

Växjö Lakers - Frölunda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar