17 sep. 2015

0 poäng till Småland

Det blev inga poäng till de småländska SHL-lagen ikväll. Växjö kunde inte slå Luleå i premiären hemma på Vida arena. Växjö kom igång först när Luleå ledde med 3-0 och gjorde på slutet av andra perioden två reduceringsmål det sista när mindre än sekunden av andra perioden återstod så domaren var tvungen att ringa. Hur det nu kommer att gå för Växjö säger denna match inget om, mer än att det troligen blir många jämna matcher i höst. Nästa match på lördag och då blir det poäng till Småland när lagen möts i Jönköping. HV fick också en förlust mot förra årets finallag Skellefteå med samma siffror som Växjö 2-3. De småländska poängen ikväll stod Tingsryd för genom att borta besegra Sundsvall med klara 4-1 i hockeyallsvenskan. Skall bli spännande att följa Tingsryd denna säsong.

Sedan kan man fundera på hur Lakers vårdar sin publik. De som har köpt säsongskort får lägga till för CHL matcherna och det gäller även den mot Djurgården i oktober. Men nu kommer man att sälja biljetter till båda Djurgårdsmatcherna CHL den 6 okt och SHL matchen den 9 okt till det pris man tar för SHL-biljetten, dvs Lakers bjuder på CHL matchen. Då borde Lakers även bjudit sina säsongskortsinnehavare på den matchen. På detta sätt vårdar man inte de trogna.

Ett sista försök att kvittera till 3-3.
Till slut så förlorade HIF Karlskrona andra matchen i handbollens elitserie trots att laget ledde i halvtid med tre mål. Måste ha klappat igenom i andra halvlek. Kom igen Karlskrona.