7 nov. 2014

Blandat innehåll

Fredag 7 november en dag som jag kan ha mycket åsikter om det som hänt. Var skall jag börja. Jo på mitt eget företag SVT där sanningens minut nu kommit ifatt att remoteteknik kanske inte är det bästa, när man har fungerande studios. Att banda regionalnyheter en hel timme innan sändning gör ju programmet till ett aktualitetsprogram istället för nyhetsprogram. Det är redan idag illa med med en bandning av en edition där vi inte kan ta med de allra senaste nyheterna alla gånger. Detta påminner mig om en händelse från 1980-talet när vi sände nyheter från vårt gamla trevliga TV-hus. En valborgsmässoafton tror det var så beslutade vi att banda sändningen 19.15 under eftermiddagen för vi hade inget att göra. Denna inspelning sände vi sedan kl. 19.15. När detta kom till chefers kännedom blev det en liten storm, hur kunde man gör detta det är ju nyheter vi skall göra. Då skall ni bara veta att vi var kvar och var beredda att sända direkt om så hade behövts. Tiderna förändras, men nu kommer Smålandsnytt eller SVT Nyheter Småland som det det så fint skall heta att sändas direkt ännu något år och Blekinge får se nya programledaransikten från mars när Växjö tar över sändningen av SVT Nyheter Blekinge, vilket gläder en gammal karlskronit. Jönköpingsborna får programledare från Värmland, hoppas dom har en härlig värmländsk accent att bjuda på.

Och så tar vi Öster där kejsare Bo nu har uttalat sig i Radio Kronoberg om riskerna med att kommunen snart har ytterligare en arena i egen regi. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6012623  Jag får bara hoppas att eventuella  nya ekonomiska  bidrag till Öster inte kommer att gå ut över det övriga föreningslivet i Växjö kommun. Men minsta lilla peng till små föreningar nagelfars med lupp. Om förening vill ha lite utrustning till sporthallen så blir det för det mesta NEJ. Undrar om det går att sälja Myran till IK Frej då Vikingavallen inte håller för spel i Superettan. Fast riktiga vikingar behöver inte moderna arenor bara pampar tycker detta är viktigt. Detta apropå ett inslag i Sportnytt ikväll.

Och skall jag avsluta med lite politik. Jag såg på Mittnytts hemsida att ledare för hockeyns SHL och Allsvenskan att den av regeringen aviserade höjningen av arbetsgivaravgifter för ungdomar blir ett dråpslag för hockeyn. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/regeringens-forslag-ett-drapslag-for-idrottssverige  Men förlåt hur bra betalda är inte dessa hockeyspelare redan idag. Har man löner på uppemot 100 000 kronor i månaden så kan man nog betala lite högre arbetsgivaravgifter eller får man sänka dessa spelares löner lite grand, det brukar inte gå nöd på dem.

För övrigt ha en bra helg, på söndag skall jag inte kolla på fotboll utan med några barnbarn kolla på innebandy även om denna sport inte riktigt tillhör mina favoritsporter. Så därför blir det en bild på riktig bandy från 2004 tagen på Växjös bandycentrum i Åby.


2 kommentarer:

  1. Större chans att Vipers klarar sig kvar i Superligan än att Öster vinner div. 3 nästa åt.

    SvaraRadera