10 okt. 2014

Besök på Danmarks Radio

Under vår vistelse i Köpenhamn var fredagen avsatt för diskussion med våra vänner på DR. DR sänder ju både radio och tv samt gör en webb. Eftersom det är samma företag så är det mer rationellt även om DR inte kommit lika långt på alla områden som SVT. DR har sedan några år ett nytt fint radio och tv-hus strax utanför Köpenhamns centrum. Just nu tvingar politikerna att DR att skära ner på verksamheten, så över 100 anställda kommer att få sluta, många har också tagit avgångsvederlag. Bland annat skall Danmarks Radios underhållningsorkester läggas ned, dock behåller man symfoniorkestern. På DR finns det många olika fackföreningar som samarbetar i något som kallas KUV, dock står journalisterna utanför detta. KUV har idagarna slutit ett nytt samarbetsavtal med ledningen. Dom fackliga reglerna är inte lika mellan våra länder, och riktigt vilka arbetstider och villkor man har blev jag inte på det klara med. Jo en man får äta lunch på arbetstiden i 30 min men detta vill ledningen ta bort. För övrigt kostade lunchbuffén 32 danska kronor i matsalen. Och till slut några bilder från dagen.


Bild över nyhetsredaktionen


Stefan Jansson kunde mycket väl tänka sig ingå i företaget räddningsstyrka om han fick köra en sådan här brandbil. Fanns uppställd i huset full med utrusning.


Detta är den nya teamcykeln som även skall introduceras i Stockholm när reportrarna skall fotografera själva. Då slipper dom bli sittandes fast i bilköerna och kan börja redigera tidigare så dom blir färdiga i tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar