15 maj 2017

Politik och fotboll

I går kväll var det stor partiledardebatt i SVT. Jag orkade med att lyssna på ¾ av debatten. Och det var inte roligt. Jag blir trött. Men det fanns vissa bottennoteringar när Jan Björklund drog fram att Jesus kunde mätta tusentals människor med två fiska och fem bröd. Vad har detta med svensk politik att göra? Och detta med enkla jobb, men även om lönen skall ligga på svältgränsen enligt de borgerliga så måste någon betala om det inte är ren slavverksamhet som skall bedrivas. Annie Lööfs min när Jimmie Åkesson frågade om hur hon skulle kunna regera utan SD:s röster var nog kvällens höjdpunkt, jag tror på att tomten löser detta. Tyvärr har ju inte Löfvén någon större utstrålning utan är mer som en gammal tjänsteman. Men jag noterade att några av alliansen ledare var beredda att ta över makten redan i höst, så det skall bli roligt när den misstroendeförklaringen kommer i höst för gör den inte det så kommer min dom att bli hård över lögnare. Sedan har ju socialdemokraterna svårt när kamrater i landstingen skär ner på sjukvård och detta ger ju alliansen gratis bollar. Jag undrar fortfarande om inte landsting/regioner spelat ut sin roll. Borde vi inte lägga ner landstingen/regionerna och låta kommuner och stat ta över verksamheten. Primärvården skulle troligen kommunerna sköta bättre och de stora specialistsjukhusen i universitetsorterna borde staten återta befälet över som det var tidigare. Sjukvård där emellan får kommunerna kanske lösa i kommunförbund. Jag medger att detta inte är helt färdigtänkt, men ibland behöver man röra om lite. Nu orkade jag inte med sista delen om skolan, men jag blir mer övertygad om att skolan skall återgå till staten, och då finge kommunerna mer tid för omvårdnad kanske.
På det lokala planet är Braåsborna på krigstigen för en bättre skola. Jag tycker man skjuter lite vid sidan av problemet. Att klassrummen inte är anpassade för de elever över 30 som går där. Då kan jag tycka att man borde jobba för mindre klasser. Sedan ska skolan underhållas precis som andra byggnader skall underhållas, och byggas ut om så krävs. Så nog kan det behövas fler skollokaler i Braås i framtiden. Att sedan anmärka på skolgården vid gamla röda skolan är väl också ett snedsprång, jag tycker den ser bra ut och grus är väl bättre än asfalt kan jag tycka som gick i en skola som inte hade något som helst att leka med på rasten. Så där var det bara fotboll som gällde. Så det är nog bättre att rikta krutet mot klasstorlekarna.
I går var jag på första superettanmatchen för denna säsong och såg Öster spela oavgjort mot Degerfors. I första halvlek undrar jag om Öster var intresserad av fotboll, kanske tyckte vädret var så bra att man skulle sola istället. Andra blev betydligt bättre men om det skall gå bra för Öster så får man inte bränna sådana chanser som man gjorde igår. Öster borde gjort minst två mål i andra halvlek, nu blev det ett på en straff i matchens allra sista sekunder. Något topplag blir nog inte Öster i år, men ett habilt mittenlag kan jag tänka mig.
Till sist måste jag återvända till partiledardebatten igår där Björklund vill ha en polis som chef över polismyndigheten, eftersom en militär är chef över försvaret, en läkare över sjukhuset. Det måste väl betyda att en arbetslös skall vara chef över arbetsförmedlingen?
Ha en bra vecka, sol och värme på gång.
Straff i matchens sista sekunder räddade 1-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar