9 okt. 2016

Upp och ner

Så här när 1/10 del av SHL är spelat ligger två lag i topp som ingen expert tro på. Speciellt att Karlskrona skulle ligga två efter 6 omgångar, bara förlorat den första  matchen mot Malmö som just nu leder serien dock med fler matcher än KHK. Och på onsdag är det dags Lakers mot KHK. Troligen har Lakejerna svårt att använda ramsan "vilket är bästa orange laget". Det har väl inte gått speciellt bra för Växjö i starten, spelar hyggligt men dåligt med avslut, och sedan denna powerplaysjukan laget fortfarande har. På 13 plats och KHK på 4 plats. Även Penalty Killing är KHK bättre med en 3 plats mot Växjös 8 plats. Men mycket återstår av serien men lite upp och ner är det förutom att Leksand ligger sist. En nackdel måste vara att Växjö på tisdagen spelar mot München i Vida. Så varför spelas inte denna match på torsdagen då omgångens övriga matcher spelas?
Och innan jag lämnar hockeyn måste jag också hurra för Västervik som nykomling i hockeyallsvenska leder denna efter 9 omgångar. Mer meriterade lag som MoDo och AIK har det betydligt tuffare i serien.
Så över till slutstriden i fotbollen div 1 södra. I lördags mötte Öster Oddevold på Myran. Ett Öster som var tvingat att vinna för att inte tappa mark mot ledaren Norrby. Östers supportrar har det inte lätt. Trots ett markant övertag lyckas Oddevold ta ledningen i slutet av första halvlek. Men Östers kvittering var vacker i början av andra halvlek. En frispark strax utanför straffområdet la Dennis Velic direkt i mål, ännu kan den gamle. Sedan blev det en lång kamp för ett mål till och i 89 minuten lyckas den inbytte Mattias Pavic på ett volleyskott otagbart placera bollen i mål. Fyra minuters tilläggstid långa för både publiken och Österspelarna men segern kunde bärgas. Men det känns inte riktig bra och nu på lördag möts topplagen i Borås, en match som troligen avgör vilket lag som tar steget upp direkt i superettan.
I innebandy förlorade Vipers idag men eftersom även andra lag i toppen tappar poäng så ligger Vipers fortfarande kvar på en andra plats efter sex omgångar.
Till sist lite om järnväg. I veckan presenterade infrastrukturministern sina tankar om framtiden för järnvägen. Men det blir nog inga höghastighetståg den närmaste åren. Pengarna lär inte räcka till detta och upprustning av befintlig järnväg. Regeringen lägger ner höghastighetstågen utan att själva ta ansvar utan skjuter detta till Trafikverket att bestämma. Och eftersom några borgerlig partier också är skeptiska till denna satsning så är den troligen begravd tills vidare.
Just nu pågår partiledardebatten i SVT 2 och nu efter första timmen så verkar den stora vinnaren vara SD. Sedan förstår jag inte varför Annie Lööf vill vänta två år med att byta en regering som är så usel som den vi har  nu. SD ställer gärna upp på ett byte. Varför Annie och Anna vill ni inte byta NU. Den frågan får vi inget svar på och programledarna vill eller vågar inte ställa obekväma frågor till de borgerliga.

Från lördagens match på Myran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar