1 okt. 2016

Dyster lördag

Jaha det var en dyster lördag för Växjös sportintresserade invånare. Österspelarna verkar vara övertända. Att få två utvisningar i samma match kan inte var bra. Just nu verkar laget i obalans även om det alltid är svårt att möta lag som slås för sin existens och slippa nedflyttning. Läget är väl inte kritiskt men fler förluster får det inte bli och bortamatchen mot Norrby den 15 oktober blir ännu mer avgörande nu eftersom Öster idag förlorade första platsen till Norrby.
Sedan var det en stor kväll i Vida arena som slutade i moll. Markussons tröja hissades men laget sjönk. Fast jag är inte förvånad, Lakers spel har inte varit bra i säsongens matcher, snarare har vinsterna kommit för att motståndaren varit ännu sämre. Slående är att Skellefteå vann på övertid mot Lakers, samma Skellefteå får idag storstryk av HV71. Jag tror att tränarna har lite mer att göra. Men alla experter kan ju dra något gammalt över sig. Malmö i topp utan poängförlust. Karlskrona på en tredje plats. Fast jag vet det är bara i början serien. Men publiken verka inte komma till arenorna, och det förstår jag. Borde inte biljettpriserna anpassas efter säsongen, dvs. lägre priser nu i början av serielunken som sedan kanske kan höjas till våren när det börja gälla något. Vill man ha fulla arenor så får man nog tänka om. I övrigt har Modo en svår start i allsvenskan liksom AIK, medans Västervik flyger fram, men samma reservation för göras här det är bara början.
Så just nu får väl Växjö Vipers utnämnas till september månads vinnare av Växjölagen med 4 vinster och en andra plats i SSL.
Detta får vara allt för idag, politiken i Sverige tar jag vid ett annat tillfälle, ha en bra söndag.
Bild från lördagen den 24 sep innan matchen Lakers - HV71

1 kommentar: