29 okt. 2016

Solen gick ner i väster

När solen sakta gick ner över Myran så gick den upp för Öster. När mörkret hade sänkt sig över arenan var Öster i superettan. Dagens viktiga match fick ett bra slut för Växjölaget. I första halvlek pressade Öster i stort sätt hela tiden. Jag kunde nästa tror att man tränade för att vara med i stolpträffen i pausen. När man väntade på att domaren skulle blåsa av skulle Prespas målvakt lägga en frispark. Inte för jag  begrep var han höll på med för så dags behöver man ju inte maska  men för domaren var det för mycket vilket renderade ett gult kort. När väl frisparken var lagd fick Öster chansen på en hörna där bollen minst två gånger nickades i ribban och till slut tog på en Prespa hand,tror jag, och domaren blåste straff. Troligen årets viktigaste straff för Öster, men Kalle Lindblad var lika kall som temperaturen på Myran och Öster kunde gå till halvtidsvila med 1-0. Andra halvlek var spelmässigt mer jämn troligen för att Öster drog sig tillbaka, men några chanser vaskades dock fram. De sista minuterna var olidliga för den 5000 stora publiken och med en hörna för Prespa i slutet var spänningen olidlig. Men till sist kunde jublet bryta ut. Öster åter i superettan kommande säsong. Nästa år måste Öster också visa bättre arrangemang. Det duger inte att bara ha en entré öppen, nu fick man ju nästan i panik släppa in alla som köade för att de inte skulle missa början av matchen. Sedan måste utbudet i kioskerna förbättras, idag och i år har det varit sämre än vilket minsta div 5 klubb har i sin kiosk. Men grattis Öster och Växjö.
Halvtimmen efter att Östermatchen slutade så började Växjö Lakers sin match i Vida arena strax intill. Får säga att här har Växjö lyckats med sin arenastad med flera fina arenor. Och Lakers har nu börjat få ordning på spelet med en tredje raka vinst, idag över Örebro. Får nu hoppas formen håller i sig över uppehållet, fast Lakers skall spela två matcher i CHL under tiden mot finska SaiPa. Kanske inte helt lyckat. Och Karlskrona slog Malmö och leder nu SHL före flera gamla storlag. Ett hurra för detta.
Men Växjö DFF misslyckades idag med att hålla liv i spänningen till sista omgången om en plats i damallsvenskan. Fast riktigt spännande har det aldrig varit om sanningen skall fram.

Efter slutsignalen supportar in på planen.
Egentligen skulle jag också vilja kommenterar lite annat som hänt i landet Sverige, såsom drönardom, ryska båtar och liberala bekännelser, men kvällen är sen, så jag kanske återkommer jag till detta vid ett senare tillfälle.