12 mars 2015

Hockey och lite annat

Ja veckan började bra med att Karlskrona äntligen lyckades kasta sitt slutspelsspöke och slå Västerås i fjärde matchen hemma i Karlskrona Arena. Nu fick pamparna sitt straff när man ställer upp konstiga regler om arenans storlek. Samtidigt är det lite roligt att Malmö med sin arena inte lyckas bättre, har till och med svårt att komma till sista kvalomgången. Hänger på en skör tråd. Kärleken till sporten är troligen bättre i mindre klubbar i mindre städer än stora klubbar i storstäder. Så nu får det bli att resa till Karlskrona för att kolla på Lakers mot KHK i höst. För övrigt talar mycket för att staden även kommer att få ett elitlag i handboll då HIF Karlskrona bara behöver en poäng till på två matcher. Så det kan bli tryck på idrotten i höst i den gamla militärstaden.

I onsdagskväll hade radio och TV-pensionärerna möte på SVT i Växjö. Ännu några månader kvar innan jag definitivt slutar. Planer drogs upp för vad man skall göra under året. Så här såg det ut, ni kanske känner några av personerna.


Och så har slutspelet i hockey börjat. Läste i Aftonbladet att många experter håller Växjö som favorit i årets slutspel. Jag kanske inte riktigt tror att laget räcker till. Men på fredag finns jag på Vida arena. Kvällens slutspelsmatcher slutade programenligt med segrar för Skellefteå och Frölunda. I kvalserien till fortsatt allsvenskt spel vann AIK och Tingsryd förlorade. Men det återstår nio matcher i denna serie.
Jag skall väl också säga något om innebandyn där Växjö Vipers också spelar slutspel mot Mullsjö samtidigt som Lakers spelar men dock borta imorgon fredag. Men hur skall man göra på söndag kolla på Vipers i FortNox arena eller kolla på Lakers bortamatch i TV. Det blir nog TV som vinner denna gång. Jag kan tycka att man borde titta lite på sådana kollisioner, skulle inte Vipers kunna spela vid tvåtiden istället för kl sex.

1 kommentar:

  1. http://lt.se/sport/ishockey/1.2877770-streamingtjanster-svaret-under-kvalserien

    SvaraRadera