5 sep. 2019

Hösttankar 1


Sommaren är slut och hösten på ingång. Under sommaren har det hänt saker som jag borde ha kommenterat mer om detta senare. En annan orsak till dåligt med blogginlägg är tiden. Att skriva ett inlägg gör jag inte i en handvändning utan jag måste tänka efter. Och det där med att tänka efter gäller troligen inte dagens politiker som troligen pratar först och kanske tänker sedan. En av de politikerna som under sommaren inte tänkt så mycket är moderaten Hanif Bali på twitter @hanifbali som fick skriva grova saker utan att Ulf Kristersson ingrepp, trots att han pratat om den vuxne i rummet. Men när Hanif skrev en tweet om förre M ledaren Carl Bild, då tog det eld i moderatledningen. Att man dag ut och dag in smutskastar andra politiker verkade inte berör Ulf men när Carl Bild fick en släng av sleven tog tålamodet slut. Bra det men något sent kan jag tycka. Är man riksdagsledamot för moderaterna borde man vårda sitt språk.
Alla våldsbrott med mord med skjutvapen har fått politikerna att kommentera läget i landet Sverige. Varje mord är ett för mycket, men frågan är om en massa snabba uttalande från politikerna för det mesta i partipolitiskt syfte gör väl saken inte bättre. Det är lite svårt att tycka något när man inte vet. Polisutredningar är ju sekretessbelagda, men tydligen finns det många som vet sanningen. Men när moderatledaren kräver fler poliser redan idag så blir man förbannad. Även en m-ledare borde veta utbildningstiden för poliser att denna utbildning inte var prioriterad under den borgerliga regeringstiden.
Ett annat ämne under sommaren har varit gränsbevakningen där flera politiker kräver hårda tag. Inte hörde jag något parti förorda att vi skall lämna EU i valet i våras. EU skall ju vara gränslöst och inga gränskontroller, men det verkar många politiker som skriker högt om mer kontroller ha glömt vad vi kan göra inom EU.
Och nu kommer det varje dag vad som kommer i budgeten. Fler nattåg både i Sverige och Europa skall det bli. Om jag nu får vara kritisk igen så vill regeringen ha fler nattåg i Sverige så kanske det bästa är att staten tog ett större ansvar och att SJ åter blir Statens Järnvägar så blir troligen tågtrafiken bättre i Sverige. Nattåg till Europa, det finns väl redan nattåg i Europa, den enda linje Sverige kan påverka är nog Stockholm- Malmö-Berlin, och inget fel i det. För Sveriges del var det bara nattåg till Norrland från MP:s Stockholm. Jag skulle gärna åter se nattåg från södra/sydöstra Sverige till Stockholm och kanske längre norrut också.
Centern har tydligen tagit tackpinnen när de presenterade att skatten i stödområde A och B (Norrland och Västra Svealand) sänks med 1650 kr per år. Frågan är bara vad centermedlemmarna i små kommuner i Småland tycker när man inte får vara med, exempelvis Uppvidinge, kanske inte tillräckligt mycket landsbygd? Men om värnskatten är det tyst, vågar inte Stefan Löfven presentera den sänkningen? Den är ju enligt många borgerliga politiker självfinansierad då den ger fler jobb. Men var finns de jobben idag?  Så min slutsats är att Stefan Löfvén borde säga upp sig och lämna över till M som ju har lösningarna till allt.
Får bli allt för denna gång ha en fin höst.


Moskva en storstad likt alla andra storstäder i Europa. En mycket givande resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar