22 mars 2017

Bara om sport

Det är slutspelstider både för Växjö Lakers och Vipers. Om jag börjar med hockeyn så såg jag den 3:dje kvarten i tisdagskväll på Vida. Just nu verka Lakers ha tappat lite av sin form som laget hade för någon månad sedan eller så har Malmö lyft sig. Det vill inte riktigt lossna för Lakers. Men ingen panik Lakers bruka förlora på hemmaplan och vinna borta. En gammal tradition sedan två säsonger. Så nu gäller det att vinna på torsdag i Malmö. Sedan finns det fyra personer i svart-vita tröjor på planen som alltid råkar ut för att det på läktaren sitter hundratals personer som kan döma hockey bättre och ser bättre från läktaren än vad man gör på planen. Frågan är om de på läktaren läst den 162 sidor långa regelboken. Har själv försökt hitta om motståndaren får peta med sin klubba under målvaktens handske/benskydd. Hittar inget tydligt svar på detta i regelpunkterna 183-186, men någon mer kunnig kan kanske berätta vad som gäller.
Sedan kom jag att tänka på att jag för ett halvår sedan sparade Smp där alla experter hade tippat slutställningen i SHL, och jag förstår att tidningen inte vill redovisa resultatet, men här kommer det. På Smp är Pontus Steneros den store experter med 6 rätt också bäst av alla. Grattis! Noll rätt hade Daniel Enestubbe, Smp, Dusan Umicevic SVT och Jonatan Bergman SR Kronoberg. Flera hade ju prickat in Växjös första plats och Leksands sista plats. Det stora misslyckandet gäller Karlskrona och HV 71 som ingen lyckats placera på rätt plats. Så nu vet ni varför dessa kallar sig experter?
För Växjö IBK även kallade Vipers så går kvartsfinalspelet bättre, leder med 3-0 över Pixbo och kan på torsdag bli klara för semifinal vilket blir laget bästa prestation. En bra skalp om Växjö slår ut Pixbo, ett gammalt klassiskt innebandylag, som har lett maratontabellen med jag hittar ingen aktuell maratontabell just nu.
Och om en dryg vecka är det dags för Öster och premiär i Superettan. Träningsmatcherna har varit ömsom vi ömsom vatten. Man får inget grepp över laget när man i halvtid i stort sett byter alla spelare. Men mot J Södra vann Öster. I veckan kom det två nya spelare in i truppen hoppas det är lyckade värvningar. Premiärmatchen blir borta mot Falkenberg som åkte ut allsvenskan, en bra värdemätare eller skall Falkenberg göra en Öster, direkt till ettan. Hemmapremiär är tisdagen den 10 april mot Syrianska. Inte roligt med fotboll på kvällarna i april månad, varför inte spela på helgerna nu i början?

Detta får bli allt för denna gång, ha en bra vecka.

Lakers - Malmö 21 mars.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar