7 jan. 2017

Propaganda eller hackad?

Det är ett väldigt skrivande om hur Ryssland har hackat för att få rätt valresultat i USA. Troligen har man hackat men att detta skulle gjort att resultatet gick Trumps väg är inte troligt. Om nu ordet hacka betyder att man gjort något olagligt har ju ingen berättat. Men att Ryssland genom olika sociala medier försökt påverka valet är troligt men frågan är om det är olagligt. Propaganda är ju inte alltid olagligt. Valresultatet beror nog mer på att Hillery Clinton inte riktig var den kandidat demokraterna behövde. Sedan verkar det som om det bara är Ryssland som idag sysslar med att försöka hacka olika system hos motståndaren. Med all säkerhet har USA full kontroll på av ryssarna gör. Att USA skulle blivit så snälla idag att de inte försöker hacka kommer jag aldrig att tro på. Informationskriget har pågått allt sedan kalla kriget började efter andra världskriget. Men dagens journalister vet nog inte vad Radio Free Europe var under 1950-talet och framåt. Ett tips, det var inte public service. Sedan är det inte lätt att hacka ryska val då ledarna själva ser till att resultatet blir som de vill. Sedan är svenska FRA knappast oskyldiga i detta sammanhang så vi skall nog acceptera att informationskrig fortfarande förekommer både lagligt och olagligt och båda sidor är lika goda kålsupare.
Apropå försvar så börjar Folk och Försvar imorgon på Sälens högfjällshotell. Dessa seminarium som ger många politiker, tjänstemän och journalister en gratis resa till de svenska fjällen. Frågan är om dessa tillställningar ger något tillbaka. Förhoppningsvis berättar de borgerliga partierna hur de tänker finansiera alla miljarder försvaret skall få. Härom har det varit tyst tänker de sig några skattehöjningar?
Senaste tiden har det kommit några opinionsmätningar om vad svenskarna gillar sina politiker. Just nu så fick Löfvén lite pluspoäng liksom AKB också fick bra siffror och hon var tvungen att trumpeta ut att hon 2018 är beredd att leda Sverige så vi slipper dagens eländiga regering. Jag förstår fortfarande inte varför hon skall vänta i knappt två år innan hon är beredd. Är det att ta ansvar för Sverige att låta dagens elände pågå i ytterligare två år. Nej du AKB du inser att om Du tar över nu så är Du körd i valet 2018. Frågan är varför inte Löfvén gör något radikalt för även han borde inse att han är körd 2018 om han inte gör något radikalt snart, som att t. ex. kasta ut miljöpartiet ur regeringen nu. Eller helt enkelt lämna över till AKB och Lööf nu.
Till sist så vann Växjö Lakers över Brynäs idag, laget verkar nu kommit igång. Och nästa vecka börjar allvaret igen, eller hur.

Propaganda sprids på gammalt sätt.

1 kommentar: