13 apr. 2016

Slut på turen eller...

I en ny osannolik match mellan Växjö Lakers och Skellefteå slutade till sist med att Lakers får semester nu. I sjätte semifinalen i Vida kvitterade Växjö när mindre än en sekund var kvar och vann sedan i fjärde perioden som tog Växjö till en sjunde match. I semifinal sju tog Växjö ledningen i första perioden men i den andra perioden kom Skellefteå tillbaka och kvitterande. Tyvärr så drog Växjö på sig några onödiga utvisningar i slutat av perioden. Detta gjorde att Skellefteå i början av tredje perioden i spel fem mot tre kunde ta ledningen med 2-1. Växjö har förlorat på alla utvisningar i slutspelet. Sedan var det i stort sett Skellefteås match till fem minuter återstod och Växjö kom tillbaka. Åter kom så en osannolik vändning när Växjö med 36 sekunder kvar matchen åter lyckades kvittera och ta matchen till förlängning. Salminens mål var högklassiskt. Eftersom Växjö inte förlorat någon förlängning så levde hoppet kvar. Och Växjö fick bara efter någon minut chansen att avgöra när en Jimmie Ericsson fick 2+2 för hög klubba. Här borde Växjö avgjort matchen till sin fördel. Men Växjö powerplay spel har inte varit bra under säsongen även om det blivit något bättre i slutspelet. Så tyvärr inget mål och ny energi hos Skellefteå som till slut kunde göra målet som för Skellefteå till final mot Frölunda. Sammanfattningsvis så kom Växjö till slutspel på att Luleå tog ut målvakten i sista matchen i grundspelet. Kvartsfinalen började bedrövligt mot Linköping men med tur och skicklighet lyckades Växjö ta sig till semifinal, där man fick möte Skellefteå just för att man kom så dåligt till i serien. Och denna semifinalserie blev osannolik men med hemmafördel vann till slut Skellefteå. Det blir till att ta nya tag till hösten.

För övrigt noterar jag att HIF Karlskrona ikväll förlorade första kvalmatchen av 5 mot Helsingborg med 27-23. Kom igen nu så att Karlskrona även nästa säsong har ett handbollslag i elitserien.

Så nu blir det att följa om Öster väg sig tillbaka till fotbollens finrum. Seriepremiär i div. 1 Södra på lördag mot Prespa Birlik.

Växjös osannolika kvittering den 11 april när mindre än en sekund återstod.