30 juni 2019

Sommartankar 1

Årets varmaste dag för i år har det varit. I Almedalen på Gotland har våra politiker och lobbyister samlats för en veckas mingel och semester under beteckningen möten och utbyten. Den person som tar ordet klimat i sin mun vill jag veta hur hen tog sig till Gotland. Endast den person som säger att jag seglade till Gotland får mitt hurra, övriga personer skall tala tyst om klimatet och är stora lögnare om de säger sig vara klimatsmarta. Apropå klimat var det en forskare som i TV 4 uttalade sig om att Sverige har byggt för kyla genom att isolera sina hus för att hålla kylan ute. Nu vet jag inte vad denna forskare gick på för skola för enligt termosprincipen så kan man isolera både mot kyla och värme. Du heller varmt kaffe i termosen för att det skall håla sig kallt eller kall saft för att det skall hålla sig kallt. Och reportern i fråga klarade ju inte av att ställa en motfråga. Så att vi har välbyggda hus är ett plus i värmen. De värmepumpar som många har idag går att använda för att kyla huset, men det kostar energi.
Jag funderar om man 1947 pratade om klimathot för det är året värmerekordet i Sverige sattes med 38 grader i Målilla, fem grader högre än dagen temperatur i Målilla.
Och Per Bolund lovade att alla skall tanka förnybart år 2030, men under andra världskriget körde väl stora delar av den svenska bilparken på förnybart bränsle.
Jo till sist apropå bröd som slängs är detta åter en sådan skandal som alla bara accepterar. Bröd går ju alldeles utmärkt att frysa, varför inte göra det och sälja det billigare sedan. Troligen inte tillåtet på grund av någon konstig EU regel.
Nog för idag kanske återkommer senare med fler sommartankar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar