29 aug. 2016

Dagens bidrag

Dagens bidrag fick Växjö DFF som av Växjö kommun tilldelades 400 000 kronor för uteblivna TV-intäkter. Jag har i princip inget emot bidrag till damfotbollen då även Öster fått bidrag till sin verksamhet. Men skall en kommun på detta sätt bara dela ut pengar. Alltså hur kan man inom styrelsen för VDFF göra en budget där man tror sig få 400 000 kronor i Tv-intäkter. Vem har ansvar för detta. Idag har ju inte damallsvenska något Tv-avtal utan deras matcher visas i en egen TV-kanal på webben till ett pris av 89 kr/match. Nej något måste vara snett här, och tyvärr har ju inget media velat ställa dessa frågor till styrelsen för VDFF, eller kan vi hoppas att det kommer. Även en sportjournalist borde ju fundera på detta, och finns det andra budgetposter som är rena drömmar. Sedan kan jag bara beklaga att det är sån himmelsvid skillnad mellan herrfotbollen och damfotbollen fortfarande. En annan fråga är var fanns dessa 400 000 kronor i Växjö kommuns budget, förhoppningsvis så går det inte ut över barn- och ungdomsidrotten.
Då till herrlaget Öster som just nu hackar. Förlust mot GAIS i svenska cupen som följdes upp av en förlust mot Utsikten. 1-5 till Göteborg. Den enda lilla glädjen får väl vara att Huskvarna lyckades slå Landskrona, en reaktion efter vinsten mot Malmö FF i cupen? Men det finns fler lag som vill uppåt. Boråslaget Norrby slog ikväll bottenlaget Tvååker och ligger nu bara två poäng efter Öster på andra platsen. Känns som det blir en viktig match för Öster på lördag. Jag får nog ställa in besöket på Braåsfestivalen på lördag eftermiddag.
För övrigt så borde jag blogga lite oftare men som pensionär har man begränsat med tid. Men håll ut jag dyker upp lite då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar